Δραστηριοτητες

Δράσεις σχολικό έτος 2013-2014

 

Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της UNICEF "Εγώ και εσύ μαζί για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό"

 

Αριστεία & Χάρισμα

Το σχολείο μας συμμετέχει με τη δράση της θεατρικής του ομάδας στο 2ο Συνέδριο Ακαδημαϊκή Αριστεία & Χάρισμα, Καινοτόμες Πρακτικές που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη στην Αίθουσα Τύπου Γενικής Γραμματείας και Επικοινωνίας στις 15 και 16 Μαρτίου 2014.

Υπεύθυνη της δράσης είναι η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου κ. Ελένη Σωτηροπούλου.

Αφίσα 17ου Γενικού Λυκείου Αθηνών

 

 

Safer Internet Day 2014

Τη φετεινή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε ως πρευσβευτής στη safer internet day 2014. Πρεσβευτές από το σχoλείο μας ήταν η καθηγήτρια Πληροφορικής - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π. κ. Αικατερίνη Ρήγα καθώς και ο Φυσικός κ. Δημήτριος Ζωίδης.

Οι μαθητές μας δημιούργησαν μουσικό δρώμενο με θέμα "Διαδικτύου Κίνδυνοι"

Τραγούδησε ο μαθητής της Β Λυκείου Γεωργιος Σφυρής, παίζοντας κιθάρα μαζί με το μαθητή της Γ Λυκείου Ορφέα Βεργέτη, οι ίδιοι έκαναν και τη σύνθεση του τραγουδιού. Τους στίχους έγραψαν οι μαθήτριες της Γ Λυκείου Χριστίνα Χριστοπούλου και Ανδριανή Νιφοράτου.

Επίσης έγραψαν ποιήματα ομαθητής της Β Λυκείου Νίκος Αντωνόπουλος  "Κρυψώνες στο διαδύκτιο" και ο μαθητής της Α Λυκείου Βασίλης Κουτσογιάννης "Μικρές αναζητήσεις"

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ SAFER INTERNET DAY 2014 ( στη σελίδα 25 είναι τα ποιήματα των μαθητών του σχολείου μας)

Ακόμη συμμετείχαμε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και μαθητής Γεώργιος Σφυρής απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία ώστε το διαδίκτυο να γίνει ένας καλύτερος τόπος για όλους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Ακόμη στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής σε όλες τις τάξεις παρουσιάστηκαν ενημερωτικά βίντεο σε σχέση με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους του.

Φωτογραφιές από την safer internet day 2014 στο Δημόκριτο.